IEŠKOTI

2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų madingi raštai – šiuos raštus išvydome ant podiumo!

3 min.

Leopardo kailio motyvai, nostalgiją sukeliantys taškeliai ar languotas raštas? 2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų madingiems raštams būdinga gerai žinoma klasika su trikdančio siurrealizmo užuomina. Geriausi dizaineriai mėgsta eksperimentuoti su tradicijomis ir ragina žmones drąsiai įtraukti išraiškingus raštus į savo įvaizdį. Ką mums paruošė geriausi dizaineriai šiais metais? Sužinokite patys!

2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų madingi raštai suteiks jūsų įvaizdžiui išskirtinumo. Vis dar madingi pamėgti dryžuoti raštai, o kai kurie drabužiai atrodo kaip iš geometrijos vadovėlio. Sužinokite daugiau!

Tradicinis vienos linijos languotas raštas užėmė pirmąją vietą tarp stilingų raštų rudens ir žiemos sezonui. Šis raštas pagyvino tokių įžymių prekių ženklų pasirodymus ant podiumo kaip: „Chanel“, „Elisabetta Franchi“, „Balmain“, „Rabanne“, ar „Loewe“. Nors neseniai matėme drąsią šio rašto pankroko versiją, 2024 m. grįžtame prie klasikos. Įprastus langelius pastebėjome ant tvido švarkų, klostuotų vilnonių sijonų, trapecijos formos suknelių ir madingų paltų. Kai kurias kolekcijas (kaip „Loewe“) sukurti įkvėpė Karalienės Elžbietos II vilkėti drabužiai, kai ji buvo apsistojusi Škotijos pilyje.

2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų madingi raštai: languotas raštas
Loewe – (Photo by Yanshan Zhang/Getty Images)

Šiek tiek prieštaringų nuomonių sulaukęs mafijos žmonos estetikos stilius ne tik pradėjo, bet ir atgaivino gyvūnų raštų tendenciją. Gerai žinomas leopardo raštas tapo mados kūrėjų įvaizdžio dalimi ir pagyvino jų drabužius. Kai kuriems gyvūnų raštai gali pasirodyti visiškas kičas, bet dizaineriai kategoriškai tam nepritaria. Šiais metais madingi drabužiai atkeliavo tiesiai iš Afrikos dykumos. Ieškant įkvėpimo, verta pasižvalgyti po „Dior“, „Balenciaga“, „Zimmermann“, „Versace“, „Isabel Marant“ ir „Blumarine“ kolekcijas. Mūsų dėmesį traukė ne tik gyvūnų raštų suknelės ar paltai, bet ir pėdkelnės bei moteriški žieminiai batai.

2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų madingi raštai: gyvūnų raštas
Isabel Marant – (Photo by Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Kokių dar turime 2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų madingų raštų? Nudžiugsite sužinoję, kad vis dar madingas dryžuotas raštas – horizontaliai ir vertikaliai (įstrižai). Juos galime pamatyti ant „geros mergaitės“ stiliaus megztinių ir „Tommy Hilfiger“ polo marškinėlių, „Loewe“ dizainerių namų „oversized“ stiliaus suknelių ar Tory Burch sukurtų moteriškų kostiumų. Dryžuotas raštas yra toks visapusiškas, kad jį galima priderinti prie skirtingų stilių – pvz., paryžietiškos elegancijos, tylios prabangos ar „preppy“.

Jus gali sudominti >>> 2024–2025 m. rudens–žiemos moterų mados tendencijos – sužinokite apie madingiausius drabužius ir aksesuarus!

2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų madingi raštai: dryžuotas raštas
Tommy Hilfiger – (Photo by JP Yim/Getty Images)

2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonams dizaineriai nusprendė mus pamokyti geometrijos. Šių metų kolekcijose dominavo „argyle“ raštas ir deimantų formos. „Altuzarra“ daugiasluoksnės suknelės sukūrė įdomų optinės iliuzijos įspūdį, o „Balmain“ kolekcijoje mūsų dėmesį traukė prigludę megztiniai su aukšta apykakle. Kai kurie mados vizionieriai (kaip Anna Sui) žaidė su deimantais, o tai vertėtų atsiminti Naujųjų Metų išvakarėms. Kam skirtas šis 2024 m. madingas raštas? Be abejo, šis madingas stilius patiks koledžo stiliaus gerbėjams ir bus įdomi alternatyva tradiciniam languotam raštui.

2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų madingi raštai: deimantai
Balmain – (Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)

Taškeliai grįžo į madą tarsi bumerangas. Kalbant apie nesenstantį retro stilių, taškuotas raštas sužavi nostalgija ir klasikine elegancija. 2024 m. rudenį vienas iš madingiausių raštų bus žirnio dydžio taškeliai, juos matėme „Patou“, „Huishan Zhang“ ir „Alaïa“ mados namų kolekcijose. Galite rinktis neutralią juodos ir baltos spalvų kombinaciją arba pasirinkti aprangą su išraiškingais raudonais ar mėlynais taškeliais (daugiau >>> Madingos 2024–2025 m. rudens–žiemos spalvos – šios spalvos nulems ateinančio sezono tendencijas!).

2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų madingi raštai: apskritimo formos ir taškeliai
Huishan Zhang – (Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)

Priešingai nei dažnai manoma, natiurmortą galima pamatyti ne tik paveiksluose. Dizaineriai, o ypač „Balmain“ rado kaip šį raštą pagerbti mados pasaulyje. Dizainai, kuriuose vaisiai ir daržovės vaizduojami kaip užšalę ant audinio, suteikia ramybės ir harmonijos pojūtį, kurio šiandien labai reikia. Originalus raštas, drąsiai žaidžiantis su liaudies menu, – puikus būdas atsikratyti rudens ir žiemos slogos bei pilkumo.

2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų madingi raštai: natiurmortas
Balmain – (Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)

Rašant apie populiarius 2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų raštus, būtina paminėti gėles. Gėlių motyvai tapo mados pagrindu, o jų stilius, intensyvumas ir tankis nuolat keičiasi. Šiemet madingos bus buduaro stiliaus gėlės, primenančios angliškus tapetus: nasturtės (Richard Quinn), tulpės (Carolina Herrera) ir gebenės (Alejandra Alonso Rojas). Gėlių subtilumas ir net senamadiškumas suteikia daug žavesio ir moteriško grakštumo. Jei norite žydėti net žiemos miego metu, rinkitės gėlėtą suknelę arba palaidinę.

2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų madingi raštai: gėlės
Giambattista Valli – (Photo by Taylor Hill/Getty Images)

Kaip žinoma, dizaineriams patinka žaisti su formomis, „kalbėtis“ su menu ir… truputį išgąsdinti. Viena iš artėjančio 2024–2025 m. rudens ir žiemos sezono mikrotendencijų yra siurrealizmo motyvai, leidžiantys susijungti vaizduotei ir realybei. Labiausiai mūsų dėmesį patraukė aukštosios mados kolekcija, kurią sukūrė vienas iš XXI-ojo amžiaus populiariausių mados dizainerių, Thom Browne. Ilgai nepamirštamos lieka suknelės, imituojančios raumenis, kraują, kaulus ar kūno audinius, tačiau tokią aprangą renkasi asmenys, nebijantys eksperimentuoti su mada.

2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų madingi raštai: siurrealizmas
Thom Browne – (Photo by Estrop/Getty Images)

Jau žinojote apie visus 2024–2025 m. rudens ir žiemos sezonų madingus raštus? Papildykite garderobą su MODIVO!

Jus taip pat gali sudominti >>> 2024–2025 m. rudens–žiemos tendencijos – madingi moteriški batai tiesiai nuo podiumo

Pagrindinės nuotraukos šaltinis: Photo by Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Tendencijos ir Patarimai
Insta News